Magyar Falu Program

2022.04.04. 10:40

Ismét lesz játszótere Tiszajenőnek

A terep előkészítése már megtörtént a leendő játszótér helyszínén, a Civil Házzal szemközti „gödör” néven emlegetett parkos területen.

Kovács B.

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Évtizedekkel korábban működött itt játszótér, de amikor az eszközök elhasználódtak, és le kellett őket bontani, nem állítottak újakat a helyükbe. Most azonban a település a Magyar Falu Programnak köszönhetően forráshoz jutott, amit játszótérfejlesztéshez használhat fel. Az elnyert pénzből a területen lévő szintkülönbséget kihasználva huszonnégy méteres kötélpályát alakítanak ki, hintát, rugós játékokat állítanak fel, valamint telepítenek egy mászóvárat csúszdával.

 

Virág József polgármestertől megtudtuk, szeretnék, ha a játékok telepítése a következő hónap végére megtörténne, itt tervezik ugyanis megrendezni május 28-án a gyereknapi programukat, melyet így egybekötnének az átadóval. 
A területen lévő kispark veszélyes fáit már kivágták, a gyökereket eltávolították, az utolsó simítások kézi munkával a napokban megtörténnek. A játékok várhatóan április második felében érkeznek meg a településre. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában