Támogatás

2022.04.15. 06:50

Laptopokkal támogatnak rászoruló gyerekeket Rákóczifalván

Jótékonysági koncertet adott szombaton az Új Advent Kórustársaság a rákóczifalvai Varsány Közösségi Házban. Az akciót helyi civil szervezeti vezetőként Biró Tiborné kezdeményezte, abból a célból, hogy a közönség által felajánlott adományokból rászoruló diákokat támogassanak.

Kovács Berta

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint megtudtuk, a koncerten 92 ezer forint gyűlt össze, de azt követően is érkezett már felajánlás. A befolyt pénzből 4 diák számára vásároltak laptopot, melyek kedden érkeztek meg a településre. A számítástechnikai eszközöket jutányos kedvező áron, közel 130 ezer forintért sikerült megrendelni, a költségeket az adakozásból fedezik, remélhetőleg a hiányzó összeg is hamarosan összejön újabb adományokból.

Bíró Tiborné elmondta, a családsegítő központ tett javaslatokat támogatandó diákokra, közülük választják ki a négy laptop várományosát. 

Hasonló jótékonysági akciót korábban is rendeztek már a Kórustársasággal: első koncerttel a helyi óvodát, a másodikkal az iskolát támogatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában