Jászkunság

2022.04.24. 19:03

Modern környezetben dolgozhatnak a kutatók a megújult levéltárban

Valamennyi beruházást a Magyar Nemzeti Levéltár országos költségvetéséből, állami támogatásból finanszírozták.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Megújult környezetben várja kutatóit a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára. Az iroda és raktárépület régi neoncsöveit korszerű ledes világításra cserélték, mely nemcsak energiatakarékosabb, de az iratok védelmét is szolgálja, tájékoztatta hírportálunkat az intézmény. 

Mint írják, a felújítás részeként a kutatóterem régi, rácsos ablakait is hőszigetelő nyílászárókra cserélték, akárcsak az udvari bejárat ajtaját, ezzel is barátságosabb környezetet teremtve az ide látogatóknak. A külső csapadékvíz-elvezetést és az iratok raktárak közötti mozgatását a megsüllyedt betonlapok cseréje, és a lépcsők rámpákkal való kiegészítése segíti. 

Valamennyi beruházást a Magyar Nemzeti Levéltár országos költségvetéséből, állami támogatásból finanszírozták. A levéltár a későbbiekben külön pályázati forrásból – a főépületet a raktárral összekötő folyosón – egy kis kiállítótér létrehozását is tervezi, ahol kamaratáltatok bemutatására is lehetőség nyílik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában