Fejlesztés

2022.04.07. 15:00

Szigeteléssel, napenergiával optimalizálják a költségeket Rákóczifalván

Szigetelést kap a rákóczifalvai Aranyősz Idősek Bentlakásos Otthona. Emellett napelemek felszerelésével is optimalizálják az energiafogyasztást.

Kovács Berta

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A település 5 millió forinthoz jutott rendkívüli kormányzati támogatásként, melyet az önkormányzat 5,2 millió forinttal egészít ki e beruházáshoz, számolt be róla dr. Túróczi Imre polgármester. Elmondta, az intézmény hőszigetelése kívánnivalót hagy maga után, a nyári időszakban igencsak meleg van odabent, télen pedig könnyek kihűlnek a helyiségek, ami megnöveli a fűtési költségeket. Az épület mennyezetét szigetelik, a padlástérben tíz centiméter vastag födémszigetelést helyeznek el. E munkálatokkal május végére, a nyári hőségek előtt szeretnének végezni.

A tetőre 12 kilowattos napelemeket helyeznek el, amivel a jelenlegi árak mellett  1,5-2 millió forint költségmegtakarítással számolhatnak. 

Mint a polgármester megjegyezte, hogy mikorra tudják beüzemelni a rendszert, az annak is függvénye, mennyi időt vesz igénybe a szolgáltatónál az engedélyeztetési eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában