Könyvbemutató

2022.04.30. 14:06

Szolnokon mutatta be új könyvét az egykori pilóta

A RepTár könyvsorozat második kötetének bemutatóját tartották szombaton délelőtt a múzeum Hangár épületének földszintjén. Mónus Ferenc „Aztán mégis pilóta lettem” címmel megjelent művéről Tóth Ágnes, az Aktív Rádió műsorvezetője kérdezte a szerzőt.

Hartai Gergely

Fotó: Hartai Gergely

Mint megtudtuk, Mónus Ferenc repülési karrierjét vadászpilótaként kezdte, később pedig, mint közforgalmi pilóta szelte az eget. Olvasmányos írásában ötven év és több mint 25 ezer repült óra történetei elevenednek meg.

Repülési pályafutásomat számos „buktató” jellemezte, ennek ellenére szépen fejeztem be a karrierem – számolt be életéről a MALÉV egykori főpilótája.

Miután hozzátette, munkája során részese volt a hazai légiközlekedési vállalat fejlesztésének, mindemellett dolgozhatott Koreában és Tajvanban egyaránt. A rendszerváltás előtt – a MALÉV főpilótájaként – több magas rangú politikust is szállított. 

Kádár Jánost kivéve a korszak szinte valamennyi vezetőjével, miniszterével utaztam. Köztük volt Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke is – összegezte előadásában Mónus Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában