Minden, amit lehúzunk

2022.04.23. 11:25

Szörnyszülött „mászott elő” a csatornából Karcagon

A megdöbbentő figura mintegy tükröt tart mindenki elé, megmutatva, van hová fejlődnünk a helyes csatornahasználat terén.

Munkatársunktól

Fotó: Illusztráció/ Shutterstock

Pénteken volt a Föld napja – ebből az alkalomból született meg a TRV Zrt. csatornaszörnye. És hogy mi adta hozzá az alapanyagot? Személyigazolvány, otthonka, gyerekjáték, rókabunda, disznóbelsőség – ez csak néhány tárgy és furcsaság, melyeket a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szakemberei találtak a szennyvízcsatornákban, átemelőkben.

A vállalat munkatársai vécén lehúzott, csatornákba beledobált holmik hasonmásaiból alkottak egy szörnyet, melyet a Föld napja alkalmából Karcagon mutattak meg először az érdeklődő lakosoknak. 

A megdöbbentő figura mintegy tükröt tart mindenki elé, megmutatva, van hová fejlődnünk a helyes csatornahasználat terén.

Tapasztalatok szerint a lakosok egy része a mai napig úgy gondolja, amit sikerül lehúzni a vécén, az örökre eltűnik. Nem is sejtik, mennyi problémát okozhatnak ezzel a vízműnek és saját maguknak is. Az eldugult csatornák miatt ugyanis könnyen elöntheti a szennyvíz a fürdőszobákat, a szivattyúk leállása pedig egy egész szennyvíztisztító telep működését megzavarhatja. 

A TRV kollégái a világnap közeledtével a csatornahasználati kultúra fontosságáról beszélgettek csütörtökön a járókelőkkel, akik egy, a vízfogyasztásról szóló tesztlap kitöltésével tehették próbára tudásukat. A program végén az önkormányzat képviselői és a cég munkatársai közösen ültettek el egy fát a Kossuth téri parkban.

Ezt a szörnyet készítették a TRV Zrt. munkatársai Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában