Rekonstrukció

2022.04.19. 11:25

Új lemezborítást kap a leégett raktárépület Kőröstetétlenen

A falu környezetének művelésére rendszeresített nagy értékű gépek mind a tűz martalékává váltak.

Hartai Gergely

Pásztor Imre polgármester a leégett raktárépület előtt

Fotó: Nagy Balázs

Két évvel ezelőtt, februárban gyulladt ki a helyi községháza szomszédságában álló kazánház, melynek egy részét hamarosan rendbe teheti az önkormányzat. A raktárépületben egyebek mellett a közfoglalkoztatáshoz szükséges munkaeszközeit tárolta a polgármesteri hivatal. A falu környezetének művelésére rendszeresített nagy értékű gépek mind a tűz martalékává váltak. Ezeket azonban mára sikerült pótolni.

Pásztor Imre polgármester arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy elkezdődhet a géptárolójuk felújítása, ugyanis e célra a Magyar Falu Program keretében, 10 millió forintot nyert a település.

Ebből az összegből a létesítmény külső burkolatát hozzuk helyre. Ám nemcsak a lemezborítást kell majd cserélnünk, hanem több olyan elem javítása is szükséges, amelyek meghajlottak a nagy hőtől. Mindemellett esővízcsatornát is fel kell szerelnünk

– sorolta feladataikat a polgármester. Hozzátette, számításai szerint további ötmillió forintot kell hozzátenniük a pályázati forráshoz, hogy az egyes küllembeli munkák mind megvalósuljanak. Ezt viszont már saját költségvetéséből finanszírozná a kistelepülés.

Pásztor Imre kérdésünkre elmondta, belátható időn belül új fémburkolatot kaphat a komplexum.

– Várhatóan a jövő évre tolódnak a fejlesztések, ekkora munkára ugyanis most nem könnyű vállalkozót találni. A raktár és a tárolóhelyiség egészének rendbe tételéhez egyébként még sok tízmillió forintra lenne szükség. A kazán, a szivattyú, és más fontos gépészeti elemek teljesen szétolvadtak a tűzben. Ugyanakkor nagy dolog, hogy a pályázatnak köszönhetően az épület esztétikailag megújulhat – emelte ki a falu első embere.

Mint mondta, a magas költségek ellenére szeretnék elérni, hogy az épület belsejében is helyreálljanak a régi körülmények. Erre elsősorban az uniós források jelenthetnek megoldást.

Amíg a belső felújításra nem tudunk pénzt szerezni, addig csupán géptárolóként üzemel a helyszín

– fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában