Fejlesztés

2022.04.09. 19:00

Új szakrendelővel bővítik a ceglédi kórházat

Jelentős egészségügyi beruházás kezdődhet hamarosan, új szakrendelőt kap ugyanis a Toldy Ferenc Kórház.

Hartai Gergely

Illusztrációfotó/Shutterstock

A külső telephelyen működő rendelőt a kórházhoz költöztetik, a beruházáshoz több mint négymilliárd forint áll rendelkezésre az Egészséges Budapest Programban – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Közlendőjük szerint az új rendelőbe kerülnek a jelenleg elérhető szak- és gondozóellátások, valamint a szintén más helyszínen működő tüdőgondozó. 

Az önkormányzat a beruházással kapcsolatban úgy tájékoztatott: heteken belül elkezdődhet az új rendelőintézet építése a kórháznál, a Törteli úton. Felhívták a figyelmet továbbá, hogy a megjelent kormányhatározat forrást biztosít a többszintes, modern intézmény építésére. Kiemelték: a vérvétel kivételével minden járóbeteg-szakellátás a Törteli útra költözik majd a mostani, Rákóczi úti rendelőintézetből.

A beruházás részleteivel kapcsolatban megkerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy milyen részletek ismertek a fejlesztésről, illetve mikorra készülhet el a létesítmény. A szaktárca csütörtöki válaszában azt közölte, az új szakrendelő munkálatai még ebben a hónapban elkezdődnek, és előreláthatólag a jövő év végéig tartanak. A több mint négymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően modern, négyszintes, akadálymentes járóbeteg-szakrendelővel egészül ki a kórház. 

 

A 2535 négyzetméteres alapterületű rendelőintézetben többek között új belgyógyászati szárny épül, bővül a sürgősségi osztály, valamint az épületbe költözik a városi szakrendelő és a tüdőgondozó is. Megvalósul továbbá a régi épületek felújítása, komfortosítása. Az energetikai beruházásnak köszönhetően javul a telephely energiahatékonysága. Mindemellett gyarapodnak a rendelő orvostechnikai eszközei, informatikai eszközbeszerzés és hálózatfejlesztés is történik – tájékoztattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában