Galériával

2022.05.15. 14:58

A 75 évükre emlékeztek a kisújszállási Petőfi Vadásztársaságnál

A tradicionális vadászkürtjelekkel „Köszöntő” és a „Vadászat kezdete” vette kezdetét, Hornyák Szabolcs előadásában szombaton a 75 éves kisújszállási Petőfi Vadásztársaság ünnepi megemlékezése.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Vadászhimnuszt Köpösdi Petra, a Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézmény tanulója, Wass Albert gondolatait Kovács Benjámin, a Móricz Zsigmond Református Kollégium diákja tolmácsolta.

Az ünnepséget Herczeg János, a Petőfi Vadásztársaság elnöke nyitotta meg, majd dr. Kovács Sándor, az Országos Magyar Vadászkamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötte az ünneplő vadászokat.

1977-ben lett itt vadász Gulyás István, aki felidézte vadászati emlékeit, majd a 75 év jelentősebb eseményeit Nagy Lajos ismertette. A Mellofon Fúvósegyüttes kürt kvartettje alatt Herczeg János és Cs. Nagy András vadász elhunyt vadásztársaik emlékére megkoszorúzták a vadászház udvarán álló kopjafát.

Főtiszteletű Takaró Károly nyugalmazott dandártábornok, protestáns tábori püspök gondolatai után megérkezett a hintó az elejtett bakkal, amelyet Barabás István ejtett el. Az ő visszaemlékezése után dr. Kovács Sándor és Herczeg János kitüntetéseket adott át, majd vadászavatásokra került sor, a nap végén az elnök megnyitotta a vadásztársak által behozott trófeákból, fotókból álló kiállítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában