Vakáció

2022.05.17. 06:55

Drágultak, de egyre vonzóbbak a szolnoki táborok

Egyes programok már áprilisban telt házasak voltak.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.hu

A tavaszi szünet végeztével a szülők már megkezdték a nyári táborok keresgélését. A tíz hét ugyanis igen hosszú. A megyeszékhelyen is számos lehetőség közül választhatnak az érintettek, legyen szó sportról, angol nyelvtanulásról vagy éppen kézműveskedésről. A tavalyi évhez képest az árak legalább húsz százalékkal emelkedtek. A legolcsóbb helyeken egy hét huszonkétezer forintból jön ki.

Lovaglás, erdőjárás, különféle sportok, nemezelés, agyagozás és gyöngyfűzés. A kínálat hatalmas, egy nyár alatt a különböző táborokban töltött idő hosszát csak a pénztárca vastagsága határozza meg.

Most negyedikes a lányunk, még nem szívesen hagynánk otthon egyedül napközben, főleg heteken át, így a nagyszülőkkel egyeztettünk néhány hetet, illetve már tavasszal figyeltük, hol hirdetnek táborokat

– mondta a szolnoki Kiss Emese.

A család a korábbi években részben a költségek megtakarítása miatt is az iskola által szervezett Erzsébet-táborok mellett döntött, ám elmondása szerint az intézmény most nem hirdetett ilyet.

Találtam néhány egyéb lehetőséget a városban, de többségük áprilisban már telt házat jelzett, pedig igen borsos, sokszor negyvenezer forint feletti árral hirdették

– magyarázta.

A megyeszékhelyen egyebek mellett a Napsugár Gyermekház és a Szolnok Sportcentrum Nonprofit Kft. táboraiba lehet jelentkezni, ezekben akadnak még szabad helyek.

Elindult az online jelentkezés. Június 20. és augusztus 12. között nyolc héten át több mint negyvenféle műhelyfoglalkozásból választhatnak a résztvevők

– tájékoztatta hírportálunkat Csehné Kovács Sarolta, a Napsugár Gyermekház vezetője.

A napközis táborokban hatéves kortól lehet részt venni, a kiválasztott tevékenységtől függően az elfoglaltság délelőtt, délután vagy egész nap tart, felügyeletet viszont 7 és 16 óra között biztosítanak.

A félnapos foglalkoztatás is tartalmazza az egész napos tábori részvételt, hiszen a műhelymunkán kívül, napközben különféle programot állítottunk össze, így például tánc, vetélkedők, udvari sportjátékok, társasjátékok, ismeretterjesztő foglalkozások színesítik a turnusokat

– emelte ki a vezető.

Évek óta kedvelt a tűzzománc, agyagozás-korongozás, gyöngyfűzés, szövés, nemezelés és kreatív kézműves-foglalkozás.

– Tavaly nagy sikere volt a Madarászó stúdiónak, így idén is meghirdetjük. Több újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők, bútorfestéssel készülünk a kreatív gyerekeknek, a bokréta virágkötő műhelybe a lakásdekorációk kedvelőit várjuk, és kizárólag lányok jelentkezésére számítunk a Csak csajoknak című stúdió esetében – emelte ki.

A városban a sportoknak is kiemelt szerep jut, a Sportcentrum táboraiba tegnaptól lehet jelentkezni. Számos lehetőség – atlétika, kajak-kenu, kosár- és röplabda, vívás – közül választhatnak a szülők és gyermekek.

Idén nyolcszáz férőhely van, újdonságnak számít a dzsúdó és az evezős tábor

– tudtuk meg Baráth Ágnestől, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. sportmarketing előadójától.

A sportág gyakorlásán túl, egyéb programokat is beiktattak a turnusokba. A gyerekek strandolnak majd a Véső úton, ellátogatnak a tiszaligeti Kalandparkba, az Ormos Imre parkba, vagy éppen a Nefag játszótérre.

– Távolabbi kirándulóhelyekre is elvisszük a gyerekeket. Mennek például Nagykőrösre a Szafari Parkba, Sarudra az Élményfaluba, Budapestre a Trambulinparkba vagy Csongrádra a Vadnyugati Városba – tette hozzá.

A legnépszerűbb programok között szerepel a sportmix és egészséges életmód tábor, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokat is szervez a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.

– Öt nap alatt tíz sportágat ismerhetnek meg a gyermekek, ami a tapasztalatok szerint sokat segít a későbbi választásban is. Sportágtól függően egy-egy turnus ára húsz- és harmincezer forint között mozog – fogalmazott Baráth Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában