Galériával

2022.05.15. 06:50

Egyre többen alkotnak a tiszaföldvári egyesületnél, a galéria is megújult

Nemcsak az épület szempontjából újultak meg, törekednek arra is, hogy minél változatosabb műveket állíthassanak ki.

P. Pusztai Nóra

Képekkel dokumentálták a korábbi állapotokat – mutatta Meggyes Zsuzsanna egyesületi vezető Fotó: Tömösközi Károly

Újra kinyitott a Városi Galéria. Nemcsak az épület újult meg az elmúlt időszakban, hanem a szokásokhoz híven a tárgyak köre is megváltozott, a taglétszám kedvezően alakul a Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesületnél.

– Újdonság, hogy bővült a kiállítótermeink száma. Az utolsó terem, ami eddig raktár volt azt önerőből rendbe tettük, mostmár öt teremben lehetnek alkotásaink, szervezhetünk különféle tárlatokat – tudatta megkeresésünkre Meggyes Zsuzsanna, a Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesület vezetője.

Tovább fejlesztették az udvart is. A megnyitók helyszínéül szolgáló területet növények telepítésével és mozaikcsempe kirakásos fallal csinosítják. A város nevezetes épületeit jelenítik meg, ezzel a nagy feladattal is szép színteret teremtve Tiszaföldváron. Nemcsak az épület szempontjából újultak meg, törekednek arra is, hogy minél változatosabb műveket állíthassanak ki.

– Új alkotók csatlakoztak hozzánk, szerencsére fiatalok is. Az olajjal, akrillal és akvarellel festők mellett van fafaragónk, de olyan alkotótársunk is, aki nemez tárgyakat készít – részletezte.

A friss műveket, újdonságokat ősszel zsűriztették, már ezeket is megtekinthetik az érdeklődők. A rendezvényeiket a tervek szerint új oldalaikon is hírelik majd, hogy még könnyebben elérjék közönségüket.

– Az első hivatalos kiállításmegnyitónkat júniusban Szent Iván éjjeléhez kapcsolódva tartjuk, akkor szolnoki művészek munkái is a termekben sorakoznak majd – emelte ki Meggyes Zsuzsanna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában