Rendkívüli testületi ülés

2022.05.03. 17:25

Illegális autóbontót derítettek fel az abonyi rendőrök a NAV-val közösen

A testületi ülésen tavalyi beszámolókat hallhattak a jelenlévők.

Hartai Gergely

Illusztrációfotó: Móricz-Sabján Simon

Rendkívüli ülést tartott a napokban az abonyi képviselő-testület.

Az eseményen bejelentették, hogy a jövő hónaptól Orosz Zoltán, a Ceglédi Rendőrkapitányság korábbi közlekedésrendészeti osztályvezetője veszi át a helyi rendőrőrs irányítását.

Az ülés első felében a ceglédi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tavalyi tevékenységéről hallhattak beszámolót a küldöttek. Petrányi Sándor tűzoltóparancsnok előadásában kifejtette: rendhagyó évet zártak, számos alapfeladatuk mellett ugyanis a járványügyi protokollnak is meg kellett felelnünk.

– Az utóbbi három évben a működési területünkön mintegy 40 tűzeset történt, amely az épített környezetet érintette. Ez nem azt jelenti, hogy ennyi ház égett le, hanem hogy az egyes épületekben tűz keletkezett. Ez a szám elfogadhatónak számít – részletezte az alezredes.

Petrányi Sándor arra is kitért, hogy jelenleg nincs létszámproblémájuk, műszaki felszereltségük magas szinten áll. Megtudhattuk továbbá, hogy Abony közigazgatási területén főként a közlekedési balesetek és a szabadtéri tüzek adnak munkát a tűzoltóknak. A katasztrófavédelem beszámolóját elfogadta a
képviselő-testület.

Nagy érdeklődésre tartott számot a város elmúlt évi közbiztonsági és bűnügyi helyzetének értékelése is. András Hunor Lehel őrsparancsnok emlékeztetett:

2021-ben csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények és a lakásbetörések száma.

Megszaporodtak azonban az online térben elkövetett csalások. Ezek közül is elsősorban a kriptovalutával, valamint a bankkártyával elkövetett visszaélések jelentenek problémát a környéken.

– Szintén tendencia, és a lakosságot rendkívül bosszantó körülmény, az illegális hulladéklerakás.

Tavaly részt vettünk egy közös akcióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, amelynek keretében több helyszínen csaptunk le. Az akciónak köszönhetően felszámoltunk a településen egy illegális autóbontót.

Az ügyben a NAV eljárást kezdeményezett a tulajdonossal szemben.

– Felderítettünk ugyanakkor egy olyan bontót is, ahol buszokat és tehergépjárműveket szedtek szét. Itt is eljárás kezdődött – részletezte az őrsparancsnok.

András Hunor Lehel figyelmeztetett, nem hagynak fel az ellenőrzésekkel, azokat a jövőben is folytatják majd.

Az eseményen ezután a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta a testületet. Török Csaba felszólalásában bejelentette, hogy András Hunor Lehel június elsejétől Jász-Nagykun-Szolnok megyében szolgál. Ettől az időponttól a rendőrőrs irányítását Orosz Zoltán veszi át, aki korábban a Ceglédi
Rendőrkapitányságon közlekedésrendészeti osztályvezetőként dolgozott.

Az illegális hulladékhelyzetről fogalmazta meg véleményét Korbély Csaba Ferencné, a Városunk Fejlődéséért Egyesület önkormányzati képviselője. Mint mondta, a törvénytelen lerakás rendkívül zavarja a lakosságot.

Több olyan telefonhívást is kapott, hogy az adott pillanatban közterületen szedtek szét járművet az elkövetők.

Úgy véli, okvetlenül tudatni kellene az emberekkel, hogy a közelmúltban történtek eredményes rendőrségi intézkedések, mert azok híre visszatarthatja az effajta cselekményekben gondolkodó személyeket.

Török Csaba a felvetésre úgy reagált, megfontolják a képviselői javaslatot. Emellett hangsúlyozta, nyitottak minden olyan elképzelésre, amely a témában felmerül, és törvényes kereteken belül kezelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában