Galériával

2022.05.17. 19:55

Kihívásokban bővelkedett a jászfényszarui Kalandozók napja

A Szent Márton Gyermekmentő Alapítványnak gyűjtöttek adományokat a szerepjátékos-találkozón.

Illés Anita

Izgalmas feladatok vártak a csapatokra a versenyen Fotó: Pesti József

Szerte az országból érkeztek kalandozók a jászfényszarui M.A.G.U.S.-ünnepre. A Lumina Cornu Szerepjáték Klub és a Kalandozók Egyesület május első hétvégéjén rendezte meg a XIV. Lumina Cornu Asztali Tornát és a VI. Kalandozók Napját a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A magyar M.A.G.U.S. szerepjáték egyik legnagyobb hazai találkozójára ezúttal huszonkét csapat és több mint százötven résztvevő sereglett össze. A térség és az ország egyik meghatározó szerepjátékosklubja immár tizenhét éve eredményesen működik, programjaikat a „Közösség, találkozás, játék, élmény!” jelszó jegyében szervezik meg.

A találkozó megnyitóján Erdei Gábor, a klub vezetője szólt többek között a szerepjátékos-csoport és az önkormányzat, illetve a művelődési ház évek óta tartó sikeres együttműködéséről.

Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a város otthont adhat a rendezvénynek, majd játékra buzdította a jelenlévőket.

Lelkesedésben természetesen nem volt hiány, hiszen a járvány miatti hosszú kényszerszünet után a kalandozók alig várták már a versenyt. A Nyolc harangszó című modul története a Hat Kard Szövetsége legendáriumából igazi kihívások elé állította a játékosokat.

A házigazda Lumina Cornu Klub ezúttal is különleges programelemekkel készült az eseményre. A Fekete Határ Szindikátusa közreműködésével kiállítás nyílt a M.A.G.U.S-kártyákat illusztráló fantasy­festményekből, valamint a Delta Vision Kiadó képviselői közönségtalálkozóra, egy kis eszmecserére várták a rajongókat.

A találkozó jótékony célokat is szolgált. A Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány számára szervezett ­adománygyűjtésen a szerepjátékosok több mint 306 ezer ­forintot ajánlottak fel, amit már át is adtak az alapítványnak­.

A versenyt díjkiosztó követte, a M.A.G.U.S. irodalom jeles alakjaiból álló zsűri értékelte a csapatokat, játékosokat. A legjobb csapat díjat a Koponyatolvajok kapták. A legjobb kalandmester címet Menich Zoltán, a legjobb szerepjátékos elismerést Nagy Andor érdemelte ki. A legviccesebb hibáért járó díj Fülöp Andrásnak járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában