Útinform

2022.05.07. 07:20

Mutatjuk, a Jászkunságban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

Cikkünkben összeszedtük a szombaton érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztrációfotó/Shutterstock.com

Az Útinform tájékoztatása szerint a 4-es főúton,

  • szombaton este 10-től vasúti átjáró karbantartást végeznek, Cegléd keleti határában, a Trombitás utca közelében. Az átjárót hajnali 4-ig, a felújítás idejére teljes szélességében lezárják. Kerülni az Abony-Törtel-Cegléd útvonalon lehetséges.
  • Fegyvernek határában új körforgalmú csomópontot építenek. A 129-es km-nél félpályás lezárás mellett dolgoznak. Nappal jelzőőr, éjszaka jelzőlámpa irányít.

A 31-es főúton felújítási munkák miatt készüljenek félpályás korlátozásra a Jászberény és Szentmártonkáta közötti szakaszon. A több hónapig tartó munka során helyenként a fél útpályát lezárják az 54-es és a 69-es km között. 

A 46-os főúton,

  • Törökszentmiklós átkelési szakaszán, a Kossuth Lajos utcában burkolatfelújítás miatt félpályás korlátozásra készüljenek. A Hunyadi tér és a Dózsa György utca között nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányít.
  • Törökszentmiklós és a túrkevei elágazás közötti szakaszt is felújítják. A 2-es és a 13-as km között több szakaszon is jelzőlámpás forgalomirányításra készüljenek.
  • Mezőtúr átkelési szakaszán felújítási munkákat végeznek, ezért két szakaszon is félpályás korlátozást vezettek be. Az őszig tartó munkák során a Miklósi úton lévő vasúti átjáró és a Flóra tér közötti Puskin utcában, valamint a Kossuth tér és a település határa közötti szakaszon is megváltozott a forgalmi rend.  (24-25 és 27-28 km)

A 402-es főúton, Szolnok déli városrészén, a Tószegi úton a 2-es km-nél garanciális munkákat végeznek. Útszűkületen kell áthajtani, a forgalmat napközben jelzőőr irányítja. 

A Tiszaszentimre-Kunmadaras összekötő úton burkolat felújítási munkák kezdődtek. Az 1-es és a 4-es km közötti szakaszon helyenként a fél útpályát lezárták. (3219-es út)

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (május 7-8.), szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon. Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában