Kunhegyes

2022.05.12. 13:55

Több mint nyolcszázmillió forintból kapott új arculatot a Kakat-ér környezete

A beruházás részeként egy gyaloghíd is épült a csatorna felett.

Köllő Judit

A Kakat-ér felett átívelő gyaloghidat mutatja Kovácsné Egyed Boglárka városházi pályázati referens Fotó: Nagy Balázs

Hosszú idő után teljes egészében rendbe tették a települést átszelő Kakat-ér környezetét, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) két pályázatán elnyert több mint nyolcszáztízmillió forintból valósulhatott meg – tudtuk meg Szabó András polgármestertől és Kovácsné Egyed Boglárka városházi pályázati referenstől. 

Nem volt könnyű idáig eljutni. Tavaly a Pénzügyminisztériumtól kétszer is az jött vissza, hogy a Kakat-projektünk kiemelten kockázatos, mert kicsúsztunk az előző EU-s pályázati ciklus utolsó évéből

– taglalta a polgármester. 

– Ezen összetett pályázat során háromszor kellett közbeszerzési eljárást hirdetni, illetve háromszor dolgoztuk át a műszaki tartalmat, ami hét esztendőt vett igénybe. A sok éve húzódó beruházás tavaszra készült el, melynek részeként egy gyaloghíd is épült a csatorna felett, ami az újonnan létesült játszótérre vezet – árulta el hírportálunknak Kovácsné Egyed Boglárka. 

– Régi vágyunk volt a Kakat megszépítése, hiszen nekünk, kunhegyesieknek ez egy fontos természeti kincsünk – magyarázta a pályázati referens. 

– Az elnyert forrás mintegy feléből megoldottuk a csapadékvíz-elvezetést, illetve megújult a Kakat-ér leromlott állapotú, gyomnövényzettel benőtt és hulladékkal telített belterületi szakasza. A fennmaradó több mint négyszázmillió forintból pedig a piac melletti területet újítottuk fel, ahol helyi termékeket vásárolhatnak a lakosok, illetve az ide látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában