Tájékoztatás

2022.05.21. 07:12

Zivatarveszély miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki a Jászkunságra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki szombaton Jász-Nagykun-Szolnok megyére is zivatarveszély miatt.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Hidegfront vonul át, hatására észak, északnyugat felől megnövekszik a zivatarhajlam. Kezdetben az Észak-Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti országrészben fordulhatnak elő zivatarok, amelyek fokozatosan terjeszkednek kelet, délkelet felé  – írja a met.hu.

Az északkeleti országrészben nagyon alacsony valószínűséggel heves zivatar kialakulására is esély mutatkozik. A déli, délutáni óráktól a délnyugati országrészben is kedvező légköri feltételek lehetnek zivatarok kialakulására is. A front mozgása azonban jelentős bizonytalansággal terheli az időjárási helyzetet. A délnyugati országrészben a késő esti órákban is aktív maradhat a légkör. A hevesebb zivatarokhoz viharos széllökés, intenzív csapadékhullás és jégeső társulhat.

Fotó: met.hu

Napközben a hidegfront hatására az északnyugatira forduló szelet helyenként – főként az Észak-Dunántúl, Északi-középhegység, és a főváros térségének magasabb pontjain – zivataroktól függetlenül is viharos széllökések kísérhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában