Elismerés

2022.06.11. 06:55

A kisúji Vigadóban köszöntötték az ifjú szakmunkásokat és a technikusokat

Állásajánlat is társult a bizonyítványok mellé.

Daróczi Erzsébet

Varga Anna technikustanuló vendéglátás-szervező bizonyítványát Toldi Attila igazgatótól vette át Beküldött fotó

A Vigadóban tartotta szakmunkásavató ünnepségét az Illéssy Sándor Baptista Középiskola. 

Toldi Attila igazgató köszöntőjében elmondta: az iskola 2011 óta – egy régi hagyományt felélesztve – a szakmai vizsgák lezárultával, ünnepélyes keretek között köszönti az ifjú szakmunkásokat, akik ekkor vehetik át szakmai bizonyítványukat. 

Hozzájuk csatlakoznak azon tanulók, akik érettségi után maradtak technikusi szakképesítés megszerzésére vendéglátás-szervező vagy kereskedő szakmákban. 

– Ötvenkettedik tanévünk a visszatérésről szólt. A járványhelyzet után újra diákokkal és tanárokkal népesült be az iskola. Bár négy hónapig (no­vembertől márciusig) a közösségi terekben még kötelező volt a maszkhasználat, de a digitális munkarend kényszere nem tért vissza. A szakmai vizsgák minden elemét megtarthattuk, a szóbeli vizsgákra ismét sor kerülhetett – idézte fel az igazgató, aki szerint egyre nagyobb a kereslet a szakképzett munkaerőre. 

A tantestület azon fáradozik, hogy azok a fiatalok, akik kikerülnek falaink közül, egy sikeres és versenyképes országért akarjanak dolgozni

 – hangsúlyozta Toldi Attila. 

A köszöntő után az Illéssy Alapítvány idei Illéssy Sándor-díját Demeter Jánosné kuratóriumi elnök a CO-OP Star Zrt. kisújszállási üzletegysége munkatársi közösségének és Bikki Kálmánnénak, az iskola tanárának adta át. 

A végzettek közül huszonnyolcan döntöttek úgy, hogy az érettségi bizonyítvány megszerzésének érdekében még további két évig maradnak, és olyanok is akadnak, akik újabb szakmát tanulnak majd itt szeptembertől. Többen pedig a bizonyítvány mellé volt gyakorlati helyüktől állásajánlatot is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában