Galériával

2022.06.09. 16:30

Átadták a Szolnokért Emlékérem elismeréseket a városházán

A Szolnokért Emlékérem arany fokozatát vehette át csütörtökön a városháza dísztermében Zsemlyéné Toperczer Andrea a Turisztikai és Szabadidő Központ jó hírnevének öregbítéséért végzett több évtizedes, magas szakmai színvonalú munkájáért, valamint az ukrán menekültek elhelyezésében és ellátásában mutatott áldozatos, példaértékű elkötelezettségéért.

Hartai Gergely

A díjazottakat Szalay Ferenc polgármester köszöntötte Fotó: Nagy Balázs

Ugyanezt az elismerést kapta a Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központjának ukrán menekülteket segítő munkatársi közössége a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú emberekért végzett kimagasló szakmai munkájáért, valamint az ukrán menekültek megsegítésében mutatott elkötelezettségéért. A kitüntető címet a kollektíva képviseletében Hegyi Anita igazgató, valamint Róla Beatrix és Joó Andor vette át.

Zsemlyéné Toperczer Andrea, a Turisztikai és Szabadidő Központ értékesítési vezetője hírportálunk érdeklődésére elmondta, váratlanul érte a hír, hogy a megyeszékhely egyik legnívósabb díjával jutalmazzák.

– Az elismerést egyrészt azért kapom, mert immár harminc éve dolgozom a Turisztikai és Szabadidő Központban az ifjúsági turizmus területén. Másrészt pedig az ukrán menekültekkel való törődés miatt – részletezte a díjazott. 

Miután felidézte: a keleti szomszédunkban zajló konfliktusból érkezőket korábban az intézményben szállásolták el.

Az ukrán menekültek nagyon jó körülmények közé kerültek nálunk, próbáltuk maximálisan kiszolgálni őket. Úgy gondolom, ez sikerült is. Volt, aki sírva ment el, míg mások örömmel mondták, hogy jól érezték itt magukat

 – utalt néhány emberközeli élményére a vezető.

Kérdésünkre, miszerint tart-e még a segélyezés a központban, Zsemlyéné Toperczer Andrea hangsúlyozta, egyelőre befejeződött a menekültek elszállásolása. Megkezdik a nyári táboroztatást, és indul a napközis tábor is.

Ősszel meglátjuk mi várható, bízom benne, hogy addigra rendeződik a háborús helyzet 

– összegezte szavait.

A díjazottakat az ünnepi eseményen Szalay Ferenc polgármester köszöntötte. 

Emlékeztetett: az orosz-ukrán háború kezdetén bizonytalan helyzetbe került hazánk. Ám hamar világossá vált, hogy az országnak nem szabad fegyveresen beavatkoznia a konfliktusba. 

– Egyértelmű volt az is, hogy a menekülteken segíteni kell, és e téren Szolnok jelesre vizsgázott. A város humán szolgáltató intézménye az első naptól dolgozott az Ukrajnából érkezők fogadásán – méltatta segélyező munkájukat a városvezető.

Szalay Ferenc beszédében rámutatott: a kormányzat kérésére a Baross úti kollégiumot is kijelölték a menekültek fogadására, hogy ezen a helyszínen is megfelelő ellátást biztosítsanak a rászorulóknak.

– A Szolnokért Emlékérem arany fokozatát azon személyek kaphatják, akik a legtöbbet tesznek városunkért a mindennapokban – zárta köszöntőjét a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában