Galériával

2022.06.26. 15:05

Bringás bulival avatták fel a pumpapályát Jászárokszálláson

Vasárnap birtokba vették a bringások az egykori Lengyel tó kiszáradt, feltöltött területén kialakított pumpapályát, mely kikapcsolódási és sportolási lehetőséget biztosít a fiatalok számára.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az önkormányzat 20 millió forintot nyert az Aktív Magyarország Program részeként meghirdetett Országos Bringapark Programban a kerékpáros pálya megvalósítására. A pályázati forráshoz 20 millió forint önerőt biztosított a város. 

A bringapark átadó ünnepségen Pócs János országgyűlési képviselő és Gergely Zoltán polgármester köszöntője után Kiss Csaba plébános megszentelte a létesítményt. A nap folyamán több turnusban tartottak kerékpáros technikai oktatást, melynek keretében a résztvevők elsajátíthatták a pálya biztonságos használatát, a pumpálás technikáját és az ugratás alapjait. A bemutatót és az oktatást Zöld Gergő profi BMX versenyző, utánpótlás edző vezette. A pályát mindenki saját felelősségére használhatja. A balesetmentes bringázás érdekében bukósisak viselése kötelező, kesztyű, könyök- és térdvédő használata pedig ajánlott.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában