Egészségügy

2022.06.30. 15:33

Jelentős mértékben megújult a szolnoki rendelőintézet eszközparkja

A közelmúltban véget ért az a háromszáz millió forintos fejlesztéssorozat, melynek segítségével nagy mértékben megújult a Hetényi Géza kórház rendelőintézetének eszközparkja. A csütörtöki projektzáró rendezvényen a Hetényi Géza Kórház főigazgatója újabb nyertes pályázatról számolt be a jelenlévőknek.

Molnár-Révész Erika

Az utóbbi évek eszközbeszerzéseinek projektzárója a Hetényi Géza Kórház és rendelőintézetben

Fotó: Mészáros János

Korszerű légzésfunkciós készülék, modern informatikai eszközök, sebészeti készülékek, röntgen, EKG és ultrahangos eszközök – csak néhány azok közül, amelyeket az elmúlt időszakban szerzett be a szolnoki járóbeteg szakrendelő. A 300 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló beruházás a végéhez, ért, az ünnepélyes projektzáróra csütörtökön került sor az intézményben.

Az eseményen Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója elmondta, egy rendkívül nehéz projekt záróeseményen vannak jelen a résztvevők, hiszen nagyon sok küzdelemmel valósulhatott meg a százmilliós nagyságrendű fejlesztés. 

Mint minden uniós projekt a maga nehézségei mellett magában hordozza a végcélt is, hogy egy biztonságosabb betegellátáshoz szükséges eszközparkkal rendelkezzen intézetünk

– hangsúlyozta a főigazgató, aki bejelentést is tett a rendezvényen. 

– Örömteli hír, hogy kórházunk onkológiai és kardiológiai eszközfejlesztési projektje nyert, és a 800 millió forintos támogatási igényünket az irányító hatóság maradéktalanul jóváhagyta – számolt be a a jövőbeni nagyszabású fejlesztésről Piroska Miklós. 

Az eseményen Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, főként a pandémia ideje alatt végzett emberfeletti tevékenységüket. 

– A beteg embernél rászorultabb nincs. Talán ő a legkiszolgáltatottabb, amikor elveszti magabiztosságát, és egyik pillanatról a másikra úgy érzi, kilátástalanná válik az élete. Ekkor jönnek önök, amikor nem csak a beavatkozást, hanem a lelki támaszt is meg kell adni, és minden olyan segítséget, amely a betegeket ezeken a nehéz időszakokon átvezeti –fogalmazott. 

Dr. Mózer Erzsébet járóbeteg ellátási igazgató, a projekt szakmai vezetője elmondta, járóbeteg ellátó intézetként a rendelőintézet összekötő szerepet tölt be az alapellátás, illetve a kórházi fekvőbeteg ellátás között. 

Az utóbbi évek eszközbeszerzéseinek projektzárója a Hetényi Géza Kórház és rendelőintézetben Fotó: Mészáros János

– Tudjuk, hogy a lakossági igényeknek megfelelő járóbeteg szakellátást kell nyújtanunk, ehhez viszont nélkülözhetetlenül fontos az eszközparkunk fejlesztése. Ez a projekt ezt tette számunkra lehetővé. Óriási beruházás valósult meg, radiológiai osztályunk szinte teljes egészében megújult, modern röntgenkészülékkel, átvilágító- és ultrahang készülékekkel, de egész szakrendelések kaptak modern diagnosztikai, illetve a betegellátáshoz szükséges eszközöket. Kiemelném a kis műtőként emlegetett kezelőnket, ahol egyre több kis beavatkozást tudunk elvégezni járóbetegeken, akiknek emiatt nem szükséges befeküdniük a kórházba – hangsúlyozta. 

Hozzátette, a lakossági ellátási igények ismét a járvány előtti időszakhoz közelítenek, amikor évi ötszázötvenezer esetet látott el a Hetényi Géza kórház rendelőintézete. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában