Munkálatok

2022.06.10. 07:00

Megszépült a törökszentmiklósi Klein-ház

Már csupán az udvar tereprendezése van hátra.

Molnár-Révész Erika

Ottjártunkkor épp betonozást végeztek az udvaron Fotó: Mészáros János

Látványos szakaszához ért a törökszentmiklósi Klein-ház felújítása, már az udvar tereprendezési, betonozási munkálatainál tartanak. A 450 négyzetméteres, több helyiségből álló épület külső és belső festésével már végeztek, ahogyan a tető felújításával vagy a nyílászárók cseréjével is. 

A beruházás a város újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából tartott ünnepségsorozat, és az arra elnyert négyszázmillió forintos pályázati keretösszeg részeként, körülbelül mintegy 150 millió forintból valósul meg. 

– A hosszú éveken keresztül alulhasznosított épület felújításának célja, hogy egy megfelelő, többfunkciós teret alakítsunk ki a város civil egyesületei számára. Az ingatlan elhelyezkedése kedvező feltételeket teremt egy valódi városi közösségi hely létrehozásához – tájékoztatta hírportálunkat Marsi Péter, a városfejlesztési osztály vezetője. 

Törökszentmiklóson jelenleg közel 40 civil egyesület működik, az új közösségi tér lehetőséget biztosít majd azok programjainak megtartására, valamint a bemutatkozásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában