Jászapáti

2022.07.24. 17:59

Hangulatos vízijátékkal várták az idei Jászsági Randevú látogatóit – galériával

A hagyományoknak megfelelően hintós-lovas felvonulással kezdődött a XXXII. Jászsági Randevú programsorozata szombaton Jászapátin.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A kétnapos kulturális és művészeti fesztivált közel ötven éve álmodta meg a város híres szülötte, Mihály Béla keramikus és látványtervező, akit országszerte „virágembernek” vagy a „virágok költőjének” neveztek. 

A legendás művész rajongásig szerette szülővárosát, támogatta a helyi kultúrát. Akkoriban az ország legismertebb operett előadóit, színészeit hívta meg szülővárosába. Tisztelői idén is koszorúkat helyeztek el emléktáblájánál, majd a köszöntők sorában Pócs János országgyűlési képviselő és Farkas Ferenc polgármester méltatta Mihály Béla munkásságát, szellemi örökségét. 

A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy minden korosztálynak tartalmas szórakozást, kikapcsolódást nyújtsanak. A sportpályán felállított színpadon egymást váltották a kulturális, hagyományőrző előadások. A megnyitót néptánc- és operettgála követte, majd az est folyamán az Ismerős Arcok zenekar adott koncertet.

Ebben az évben először nem tűzijátékkal, hanem hangulatos vízijátékkal szórakoztatták a résztvevőket. Vasárnap babfőzőverseny, gyermekprogramok, koncertek várták az érdeklődőket.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában