Galériával

2022.07.31. 15:22

Tapasztalt fogathajtók csaptak a lovak közé Tiszaföldváron

Már a kora reggeli órákban gyülekeztek a fogatok a tiszaföldvári lovaspályán szombaton. Huszonharmadik alkalommal rendeztek fogathajtó versenyt a tiszazugi városban. A pályabejárást technikai értekezlet követte, majd a megnyitó után a lovak köze csaphattak a hajtók.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Tömösközi Károly

Immár huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Délkelet-magyarországi Régiós Fogathajtó Bajnokságot és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogathajtó Bajnokság pontszerző fordulóját a Tiszaföldvári Lovasklub Sportegyesület. A megméretésekre a jászkunsági lovasok mellett Pest, Békés, Bács-Kiskun és Heves megyéből is neveztek, összesen hetvennégyen – hárman a versenyen kívül álltak a rajtvonalhoz.

A lovaspályán ismert és elismert versenyzők sorakoztak a fogathajtók között, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ezzel a versennyel párhuzamosan még hat másik zajlott az országban, mégis ilyen sok fogathajtót köszönthettek a helyszínen.

A versenyzők akadálypályán mérték össze tudásukat, a két forduló eredményeit a délutáni órákban vetették össze – tudtuk meg a szervezőktől. Hozzátették: idén is törekedtek rá, hogy ne csak a lovasok, hanem a családok is jól szórakozzanak, így a napot kirakodóvásár és számos gyerekprogram színesítette. Sőt, volt tombolahúzás is, a szerencsés nyertes egy foltos pónit vihetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában