Fejlesztés

2022.08.01. 07:00

A piacfelújítás idejére el kell költözniük az árusoknak Jászárokszálláson

A piactér felújításával kapcsolatban csütörtökön, a helyszínen tartott tájékoztatót Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester és Bakainé Magyari Melinda, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetője. Mint elhangzott: közel 100 millió forintot nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban a piactér és környezetének felújítására, melynek fő eleme a piaccsarnok bővítése.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A beruházás keretében négy hűtőpultot és hatvannégy asztalt szereznek be. Ezenfelül akadálymentesítést végeznek, parkolót és járdát építenek, kézfertőtlenítőket és biztonsági kamerákat helyeznek el, valamint az energiatakarékosságot szem előtt tartva napelemrendszert telepítenek. 

Megtudtuk: a projekt indításához közbeszerzési eljárást hirdet az önkormányzat, amely során a képviselő-testület kiválasztja a kivitelezőt. Mivel hosszadalmas folyamatról van szó, erre várhatóan októberben kerülhet sor. A kivitelezés ideje alatt a piacot munkaterületként kezelik, ezért nem a megszokott helyen árusítanak majd a termelők, kereskedők. 

A fórumon jelenlévők többek között arra voltak kíváncsiak, hogy a munkálatok idején hol árusíthatnak. Átmeneti megoldásként felmerült például a Prohászka utcai parkoló. Igény szerint fedett sátrat biztosítanak az árusoknak. 

A piac üzemeltetője ősszel felméri, hogy kinek van szüksége fedett helyre. A hűtőpultok használatával kapcsolatban is felmerült kérdés, ám ennek kidolgozása folyamatban van, önkormányzati rendelet szabályozza majd a hűtőpultok igénylését. A megszólalók csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémákat is megfogalmaztak, melyekre az önkormányzat keresi a megoldást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában