Aranybulla 800

2022.08.20. 06:55

Díjazta a honismereti munkát a szövetség

Aranybulla 800 - Árpádok évszázadai címmel rendezték meg idén a XLIX. Országos Honismereti Akadémiát, amelynek a közelmúltban Veszprém adott otthont.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Az ötnapos tudományos-ismeretterjesztő konferencia ünnepélyes megnyitóját a megyeháza dísztermében tartották. Már hagyomány, hogy a köszöntők után kitüntetéseket, díjakat, emléklapokat adnak át azoknak, akik munkájukkal és támogatásukkal több éven át részvevői voltak, illetve jelenleg is aktív szereplői a honismereti munkának – tájékoztatott Szüle Katalin, az Országos Honismereti Szövetség jászkiséri elnökségi tagja. 

Térségünkből emléklapot kapott Barta István, a jászapáti Vándorfy János Honismereti szakkör vezetője; Dobosné Tari Mária az Ágóiak Baráti Egyesülete elnöke, Illés Anita az Új Néplap újságírója, Molnár Melinda múzeumpedagógus (Besenyszög-Jászkisér), Ingesné Járvás Irén könyvtáros (Jászkisér), Pintér Julianna a Csete Balázs Honismereti Szakkör tagja, Nemes József emeritus jászkapitány és Dr. Dobos László a Jászok Egyesülete elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában