Támogatás

2022.08.08. 13:14

Közel félmilliárd forintos fejlesztés valósult meg Jászfényszarun

Kibővült a Jászfényszaru Ipari Centrum megközelítését szolgáló közlekedési infrastruktúra, valamit elkészült az elkerülő szennyvízvezeték is – tájékoztatott az önkormányzat sajtóközleménye.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával megvalósult beruházás kapcsolódott a 2018-ban megvalósult fejlesztéshez, amikor megépült a 32-es út és az iparterület 2,1 kilométer hosszúságú szakasza. Az ipari övezet megközelítését javító fejlesztés második ütemében 459 millió forintos támogatásból közel 2,9 kilométer útszakasz, mini körforgalom és 5,66 hektár szennyvízelvezetés kiépítése valósult meg. 

Az induló projektben egy útszakasz burkolása, új útszakasz és egy körforgalom építése szerepelt, melyek mellé a keletkezett maradványösszeg felhasználásával, továbbá többlettámogatással új projektelem, a szennyvízelvezetés is bekerült. Új átemelő akna létesítésével, egy elkerülő szennyvíz nyomóvezeték lefektetésével bekapcsolták a rendszerbe a még szennyvízelvezetési ponttal el nem látott ipari területeket. 

A fejlesztésre azért volt szükség, mert az iparterületen keletkezett szennyvíz elvezetése a városi rendszeren keresztül a jelentős többletterhelés miatt nem megoldható. A projekt során megépült elkerülő vezetékkel tehermentesítették a városi szennyvízelvezető rendszert.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában