Galériával

2022.08.31. 19:56

Nemcsak a tanévet, hanem a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központot is megnyitották

Megkezdte működését az idén megalakult Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ, melyhez három tagintézmény, a református óvoda, az iskola, illetve a Székács Elemér Gimnázium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tartozik.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Nagy Balázs

Az ünnepi tanévnyitó istentiszteletet szerda késő délután tartották a református templomban, az ünnepség az első osztályosok bevonulásával kezdődött. A jelenlévőket Szabó József, a Törökszentmiklósi Református Egyházközség elnöklelkésze köszöntötte. 

Elmondta, az egyházközségnek évszázadokon keresztül nem volt középiskolája, de az elmúlt harminc évben mindent megtettek azért, hogy ez megváltozzon. Ez nap pedig történelmi jelentőségű, mert az óvodától a középiskoláig bezárólag minden szinten van református oktatási intézmény a városban.

A köszöntőt dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének igehirdetése követte, majd dr. Nagy István agrárminiszter tartott ünnepi beszédet.

Az egész világ változik. Tele van kihívásokkal, és ezekre a kihívásokra mindig választ kell adni. Ezek a válaszok szinte napról-napra mások és nagyon gyorsan követik egymást. Ebből le lehetne vonni azt a következtetést, hogy nem is érdemes tanulni, mert amit ma megtanulok, holnap nem is érvényes. De nem ez a helyzet. Az alapok nagyon fontosak. Én azért vagyok nyugodt, és azért állok itt örömteli szívvel, mert tudom, hogy olyan alapokat tud majd nyújtani ez az intézmény mindenki számára, amely időt álló, amely kősziklára épül. És jöhet bármilyen próbatétel, a ház áll. Ez az új iskola

– fogalmazott a tárcavezető.

A tanévet Budai Ferenc, a Református Oktatási Központ főigazgatója nyitotta meg. Az intézményvezető ismertette, a Törökszentmiklósi Református Egyházközség 1991 óta működtet általános iskolát, 2011-től óvodát és 2020-tól középiskolát a városban. A most induló tanévben a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ intézményeibe összesen 870 gyermek, 80 óvodás, 375 általános iskolás és 325 középiskolás jár. A kollégiumot 45 diák veszi igénybe. Ezzel pedig az intézmény a város és a körzet legnagyobb oktatási intézményévé vált.

A gyülekezetet végül Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában