Rendkívüli közgyűlés

2022.08.29. 14:24

Szolnok vízellátása biztosított, a vízkészletre azonban ügyelni kell

A napokban elhunyt dr. Rácz Andrea aljegyzőre felállással, néma csenddel történő megemlékezéssel kezdődött a közgyűlés hétfőre meghirdetett rendkívüli ülése a városházán…

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az előterjesztések közül az első megvitatandó témakör a városi gyermekétkeztetés volt. A testület arról döntött, hogy a rendszer szeptembertől tárgyhavi fizetésre áll át, a 2023/24-es tanévtől kezdve pedig az eddigi utólagos térítést az előrefizetés váltja majd, ezzel akadályozva meg a hátralékok kialakulását.

A második napirendi pont a város vízszolgáltatása korlátozására irányuló tervét és a vízfogyasztás rendjének koncepcióját tárgyalta. A megyeszékhely a vízkészlet optimális felhasználása mellett korlátozás nélkül tudta átvészelni az aszálytól sújtott nyári hónapokat, de ahogyan azt a Kötivízig igazgatója, Lovas Attila is elmondta az ülésen: érdemes növelni a tárolt víz mennyiségét, figyelni a felszín alatti víztározásra, így biztosítva a város akadálytalan vízellátását. A képviselők elfogadták az ajánlást.

A további, megszavazott előterjesztések között szerepelt, hogy új, befogadó játszótér épül a Lovas István út és a Hild Viktor út kereszteződésénél (közel az iskolához és az óvodához) a Szerencsejáték Zrt. finanszírozásában, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közös játékélményén keresztül ismerhetik meg egymást.

A Szolnoki Vízilabda Aréna környezettudatos és költséghatékony működését segítve, egy sportfejlesztési program pályázat keretében, napelem-rendszert telepítenek a létesítményre. A fenntartható jövő gondolata mentén kel életre a Horizont Európa Program, melynek segítségével Szolnok egy olasz konzorcium részeként a közösségi közlekedés modernizációját támogatja, mely az „okos város”, „intelligens városrészek” kialakításának egyik első lépése lehet. Miután az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezetőjének megbízatása októberben lejár, egy új pályázat kiírása vált szükségessé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában