Döntés

2022.09.27. 13:55

Bár bezárt a takarékszövetkezet Tiszakürtön, az ATM még egy darabig működhet

A szövetkezet biztosítja, hogy tízkilométeres körzetben legyen ügyintézési lehetőség.

P. Pusztai Nóra

Fotó: MW-Archív

A térség több településéhez hasonlóan Tiszakürtön is bezárt a takarékszövetkezet helyi kirendeltsége. Tájékoztatásuk szerint viszont az ATM megmaradhat.

– Szeptember 26-ától végleg bezárt az iroda. A pénzfelvételi lehetőség viszont egyelőre biztosított. Hivatalosan ezzel kapcsolatban nem kerestek meg bennünket. Herczeg Zsolt térségi országgyűlési képviselő közbenjárását kértem, hogy megmaradhasson az ATM tekintettel arra, hogy sok nyugdíjas, de még a mozgássérültek otthonának lakó is így jutnak készpénzhez – ecsetelte dr. Kiss Györgyné polgármester.

A szövetkezet biztosítja, hogy tízkilométeres körzetben legyen ügyintézési lehetőség. 

Tiszakürtről Lakitelek tíz, míg Kunszentmárton is csak tizennégy kilométerre van, a helyiek mégis felháborodtak a döntés hallatán.

– A lakosságot a munkatársak tájékoztatták. A hitelezés, betétek elhelyezése, takarékoskodás, de egy nagyobb összeg felvétele miatt is utazni kell ezután. Az önkormányzat is ott vezeti a számláját, megpróbálunk ezután kártyával fizetni, hiszen az utazás pluszköltség – részletezte a polgármester.

Mióta a környékbeli településeken megszűntek a kirendeltségek, sokan átjártak Tiszakürtre, ám ezután a helyieknek is többet kell autózniuk. Az ATM fenntartása éves szinten több mint egymillió forintos költséggel járhat.

– Havi néhány százezer forintról beszélnek, amit az önkormányzat nagyon nehezen tud kigazdálkodni, de ha szükséges, a lakosság érdekében meg kell lépni. 

Ilyen energiaárak mellett, ami vár ránk, és még nem is tudjuk, hogy fizetjük ki a számlákat, még a nyakunkba veszünk egy ilyet költséget... Nem lesz könnyű, bár takarékoskodni lehet, de így is lassan túllépjük a korlátainkat

– adott hangot aggodalmának a községvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában