Osztálytalálkozó

2022.09.24. 15:19

Hatvan éve végzett a karcagi osztály

Közösen idézték fel az együtt töltött idő felejthetetlen emlékeit.

Daróczi Erzsébet

Remek hangulatban telt az osztálytalálkozó Beküldött fotó

Hatvan évvel ezelőtt, 1962-ben érettségizett vén diákok találkoztak a napokban egykori iskolájukban, a Mezőgazdasági Technikumban, a mai Szentannai Sámuel Református Középiskolában. A pandémia miatt két évig kimaradt az éves találkozó, előtte azonban rendszeresen összegyűltek. 

Az intézményben töltött négy felejthetetlen év emlékeit Mátyusné-Kiss-Pál Róza idézte fel. Az akkori negyvennyolc fős érettségiző osztályból sajnos többen nem élhették már meg a találkozót, róluk és tanáraikról is gyertyagyújtással emlékeztek meg, ahogy osztályfőnökeikről, Bánky Horváth Jánosról és Kovács Károlyról, valamint igazgatójukról, Hajdu Béláról is. A visszaemlékezést Mátyusné Kiss-Pál Róza zárta Az élet csodája című versével. 

Kovács Lászlónétól, a találkozó egyik szervezőjétől megtudtuk, a délelőtt remek hangulatban telt, a megjelent osztálytársak felidézték legkedvesebb emlékeiket, de szóltak az unokákról és családjaikról is, és abban a reményben búcsúztak, hogy jövőre újra találkozhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában