Őszi érettségi

2022.09.02. 13:22

Közeleg egy fontos határidő

Még lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Hétfőig, vagyis szeptember ötödikéig még lehet jelentkezni a 2022/2023. tanév október-novemberi érettségi vizsgáira. Jász-Nagykun-Szolnok megyében öt tanintézmény várja az érettségizőket.

Középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezők a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban, Szolnokon pedig a Varga Katalin Gimnáziumban, a Baross úti Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikumban, a Károly Róbert úti Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában, illetve a Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Technikumban jelentkezhetnek érettségi vizsgára. 

Részt vehetnek az érettségi vizsgán azon tanulók, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, valamint azok is, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, de javítani szeretnék korábbi osztályzatukat, vagy szintemelő vizsgát tennének. A jelentkezési lapot számukra a vizsgaszervező iskola biztosítja – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. 

Mint írták, azok is élhetnek az érettségi vizsga lehetőségével, akiknek nincs középiskolai tanulói jogviszonyuk. Jelentkezésüket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnál várják.

Az írásbeli vizsgákra október 14–27. között kerül sor - vizsgatárgyanként országosan egységes időpontokban. A középszintű szóbeli vizsgákat november 21–25. között, az emelt szintűeket pedig november 10–14. között tartják.

A hivatal hangsúlyozta, a jelentkező minden esetben tájékozódjon arról, díjköteles-e számára az érettségi vizsga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában