Galériákkal / Frissítve

2022.09.22. 10:13

Közösen reggeliztek a kerékpárosok a Jászkunságban

A szolnoki Kossuth téren meleg teával, kávéval, üdítővel és péksüteménnyel fogadták a kerékpárral érkezőket a reggeli órákban. Az Európai Autómentes Napot minden évben szeptember 22-én tartják, a Bringás reggelit hetedik alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen.

P. Pusztai Nóra

Idén is sokan ellátogattak a szolnoki Kossuth térre a Bringás reggelire

Fotó: Mészáros János

A borongós idő sem vette el a családok kedvét, hogy reggel kerékpárral induljanak a munkába és az iskolába. Az Európai Autómentes Napot évek óta Bringás reggelivel indítják Szolnokon. A program az autózás helyett a közösségi közlekedés használatára helyezi a hangsúlyt, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel.

– Tavaly véletlenül láttam meg a felhívást, idén már figyeltük az alkalmat. Egyébként is zömmel kerékpárral járunk, ilyenkor csak kisebb kitérő a Kossuth tér. Bár most már hűvösebbek az idők, a gyerekek nagyon várták a Bringás reggelit, így eltekertünk idáig. A meleg tea nagyon jól esett és a választott pogácsából is ettek néhány falatot – mondta egy szolnoki édesanya.

A hagyományokat követve és az országos programsorozathoz csatlakozva az önkormányzat a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslével, meleg kávéval, teával, péksüteménnyel, gyümölccsel, zenével, jó hangulattal várta. Ahogy a város honlapján fogalmaztak: a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló hazai kampány célja, hogy a családokat aktív testmozgásra bíztassa, a gyerkőcöket pedig felelős közlekedésre tanítsa.

Az önkormányzat rendkívül fontosnak tartja a kerékpáros turizmus és a város kerékpárút-hálózatának népszerűsítését.

A rendezvényhez a városi és megyei rendőrkapitányság is csatlakozott. A helyesen megválaszolt kvízkérdésekért jutalmul a biztonságos közlekedést segítő eszközöket választhattak az érdeklődők. Gazdára találtak egyebek mellett csengők, lámpák és láthatósági mellények. A szemléletformáló programok mellett „BikeSafe” kerékpár-regisztrációt is biztosítanak az biciklivel érkezőknek.

Az eső sem szegte kedvét a karcagiaknak

Karcagon csütörtökön reggel az eső ellenére is sok kisgyermek család érkezett kerékpárral a Madarász Imre Egyesített Óvoda két Táncsics körúti intézményébe. Őket az óvoda vezetői és Szepesi Tibor polgármester egy-egy szelet müzlivel és ivólével köszöntötte a Bringás reggeli keretében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában