Galériával

2022.09.23. 17:09

Birtokba vehették az új KRESZ-pályát a jászfényszarui óvodások

Vidám gyerekzsivaj töltötte be pénteken a Napfény Óvoda udvarát, ahol KRESZ pályát avattak, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni az ismerkedést a biztonságos közlekedés szabályaival.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Ezenfelül új hintákat kaptak a gyerekek és megszépült az óvoda udvarának zöldfelülete is. A sport- és egészségnap keretében szervezett ünnepélyes átadón Klippánné Jáger Melinda óvodavezető elmondta: Ácsné Csontos Mária, az intézmény volt vezetője kezdeményezte és indította el még 2020-ban a projektet, melyet az önkormányzat támogatott. – A koronavírus-járvány miatt sajnos két évet várni kellett a tervek kivitelezésére, de végre elkészült a pálya és átadhatjuk a gyerekeknek. 

A projektet hintakomplexummal egészítettük ki – részletezte az óvodavezető, majd köszönetet mondott mindenkinek az ötlet megvalósításáért. Győriné Dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy nagyon fontos már kisgyermekkorban megtanulni a közlekedés alapszabályait. 

A gyerekek biztonsága az egyik legfontosabb, ezért támogatta az önkormányzat a KRESZ-pálya kialakítását, ahol a kicsik játékos formában sajátíthatják el, hogyan kell helyesen, biztonságosan közlekedni az utakon. A szalagátvágás után Mészáros Nóra, Matányi Hunor és Sinkovics Máté egykori óvodások tartottak roller- és kerékpárbemutatót. Ezután az ovisok nevében Vörös Valentinó, Langó Denisz, Lukács Krisztián és Völgyi Gergő nagycsoportosok néhány tiszteletkörrel felavatták a KRESZ-pályát, majd közös tornával, ügyességi feladatokkal elkezdődött a sport- és egészségnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában