Áradás

2022.09.17. 11:25

Lassan hullámsírba száll a sziget, amely híressé tette Cibakházát

Emberi szem talán évekig, évtizedekig nem láthatja újra.

P. Pusztai Nóra

Lassan elsüllyed a cibakházi sziget

Fotó: Filó Gergő

A lehullott csapadéknak és a megváltozott vízjárásnak köszönhetően lassan elmerül a folyóban a nyáron turisztikai látványosságot jelentő cibakházi sziget. Ahogy a település honlapján írják, az őszi csapadék lassan, de biztosan változtatta meg a Tisza vízjárását, és az árhullámból származó többlet víz a települést is elérte. A parányi sziget előbb csak zátonyként, majd egyszerűen meder egy részeként pihenheti ki a rengeteg látogatót, akik e természeti képződmény miatt keresték fel a községet.

Hétvégente hetven, nyolcvan autó parkolt a faluban, a sziget kapcsán pozitívan tekintünk a jövőbe. Még az sem elképzelhetetlen, hogy a következő években a turizmus fellendülését hozza községünknek

 – mondta korábban Hegyes Zoltán polgármester.

Sokakban felmerülhet a kérdés, mi lesz most a különleges természeti képződménnyel?

– Egyszerű a válasz, mostantól a folyó mélyén pihen, hullmásírban őrizve a rengeteg emléket arról, amikor nem halak és kagylók, hanem emberek népesítették be – fogalmazott Füstös Gábor, a honlap szerkesztője. – Atlantisztól csak az különbözteti meg, hogy a Tisza vízjárásának szeszélye nyomán elvileg akármikor újra előbukkanhat, viszont még az is lehet, hogy most hosszú ideig, évekig vagy évtizedekig nem fogjuk újra látni – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában