Munkálatok

2022.09.15. 07:00

Már fúrják az új kutat Martfűn

Másodszor is módosítottak a pénzügyi terven.

P. Pusztai Nóra

Szeptember elején a Szent István tér tavait és öntözőrendszerét ellátó kút fúrása is elkezdődött

Forrás: Martfű Média

Folyamatos újratervezéseket igényel a Szent István tér megszépülése a tiszazugi kisvárosban. Ahogy a hatezer-háromszáz lelkes település honlapján írják, a képviselő-testület már második alkalommal módosította a pénzügyi tervet. 

Azt is részletezték, hogy a dísztavak felújításáról, az új fúrt kút, valamint az automata öntözőrendszer tervezéséről áprilisban döntött az önkormányzat. Az áremelkedések miatt a kivitelezés költségei jelentősen megemelkedtek, a fedezetet a testület megszavazta, szeptemberben a műszaki tartalom változásához kellett igazítani az összeget. 

A kút engedélyeztetésénél pedig újabb nehézségek merültek fel... 

– Az illetékes hatóság az aknát műanyag helyett vasbeton szerkezettel írta elő, új kútfúrót kellett keresni – fogalmaztak a beszámolóban.  – A tavak körüli térkövezés felújítása, a munkálatok befejezése előreláthatólag a következő évre is átnyúlik – mondta a szeptember nyolcadikai testületi ülésen dr. Papp Antal polgármester. 

A nyári fokozott hőség és a csapadékhiány igazolta, hogy az öntözés megoldására irányuló beruházásokra szükség van, a megújult tavak pedig már most is különleges színfoltjai a Szent István térnek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában