Fejlesztés / Galériával

2022.09.19. 14:01

Skill-laborral gyarapodott a szolnoki Hetényi kórház

Az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Debreceni Egyetem, valamint a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi partnerségében országos skill-laborhálózat épült ki tizenkilenc helyszínen – köztük a szolnoki Hetényi kórházban – több mint tizenhárom és fél milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Az Európában is egyedülálló skill-laborhálózat célja a betegbiztonság és az egészségügyi szakemberképzés hatékonyságának növelése, továbbá a skillképzés gyakorlatának általánossá tétele a hazai orvos- és egészségügyi szakdolgozó képzésben.

Hétfőn az átadót követően a Hetényi kórházban bemutatták a képzések lebonyolításához tartozó helyiségeket, eszközöket, melyek magas színvonalú oktatást tesznek lehetővé.

Olyan szimulációs park áll ugyanis az intézmény rendelkezésre, mellyel az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók, továbbá az ápolóképzésben résztvevők gyakorolhatják a betegellátást, valamint valósághű körülmények között oktathatók a diagnosztikus, terápiás, köztük életmentő beavatkozások.

Az átadóünnepségen Piroska Miklós főigazgató és prof. dr. Boros Mihály, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára köszöntőjét követően szakmai előadások hangzottak el. Dr. Bráth Endre, az Országos Kórházi Főigazgatóság orvosszakmai szakértője, majd dr. Herr György, a Hetényi Géza Kórház skill-laborjának szakmai felelőse tartott rövid tájékoztatást a programról, lehetőségekről és a már elért képzési eredményekről.

Az előadók minden esetben kiemelték, hogy a megvalósult országos intézményi együttműködéssel egy olyan skill-laborhálózat alapjait sikerült lefektetni, ami nagyban elősegíti az egészségügyi szakemberek gyakorlati oktatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában