Kőröstetétlen

2022.09.10. 06:55

Spórolásra rendezkedik be a térség egyik legkisebb települése

A költségcsökkentés részeként ezen a télen nem lesz fűtés a kőröstetétleni templomban, a művelődési házban pedig kizárólag a nagyobb rendezvények idején kapcsolják be a gázt.

Hartai Gergely

Pásztor Imre visszafogná a falu rezsiköltségeit Fotó: Nagy Balázs

Rendkívül szigorú gazdálkodásra állt át a napokban a kisközség a növekvő rezsiárak miatt. Pásztor Imre polgármester hírportálunk érdeklődésére elmondta: a spórolásra azért van szükség, hogy a jövőben is megfelelően működhessen a falu. 

Immár minden önkormányzati intézményben elzártuk a gázcsapot, csak az én engedélyemmel lehet azt megnyitni. Az orvosi rendelőben, a templomban, a polgármesteri hivatalban és a művelődési házban egy füzetbe jegyzi kollégánk a gáz- és a villanyóra állását 

– vázolta az első intézkedéseket a falu első embere.

Mint mondta: a költségcsökkentés részeként ezen a télen nem lesz fűtés a templomban, a helyi művelődési házban pedig kizárólag a nagyobb rendezvények idején kapcsolják be a gázt.

– Úgy döntöttünk, idén már nem adjuk bérbe az épületet a családi és más összejövetelekre, ezzel is takarékoskodni szeretnénk. Számba vettük, mekkora plusz kiadás várható a rezsiárak megugrása miatt. Augusztus és december között a közvilágításunk nagyjából kétmillió forinttal kerül majd többe. 

Mindent összevetve, a rezsi várhatóan tízmillió forint pluszköltséget jelent a költségvetésnek

– kalkulálta az adatokat Pásztor Imre. 

Miután arról ejtett szót, hogy más fontos intézkedéseket is terveznek, a víz- és csatornaközművek fenntartását például átadják az államnak. A falu ugyanis képtelen önerőből működtetni a hálózatot.

– Erről hivatalos formában szeptember 27-én dönt a képviselő-testület – összegzett a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában