Zöld óvoda

2022.09.20. 07:00

Szent Gellért-díjjal ismerték el a nagykörűi intézményvezetőt

Évek óta viseli a Zöld Óvoda címet a helyi óvoda. Az intézmény vezetősége idén újra pályázott, új vállalásokkal szeretnék megújítani ezt a címet.

Rimóczi Ágnes

Récsányi Zsuzsanna szívügye a kicsik fejlődése Beküldött fotó

– Decemberben derül ki, hogy nyert-e a pályázatunk, vagyis sikerült-e a továbblépés. Bízunk a sikerben, célunk ugyanis az Örökös Zöld Óvoda cím elnyerése, amihez háromszor kell azt megkapnunk – mondta el érdeklődésünkre Récsányi Zsuzsanna. A Cseresznyevirág Katolikus Óvoda vezetője kiemelte, hogy egyházi intézmény lévén törekvéseikben központi szerepet kap a teremtésvédelem. 

– Felelősséggel tartozunk a teremtett világért! Ezt tanítjuk a gyerekeknek is. Pedagógiai programunknak kiemelt része a fenntarthatóságra nevelés erősítése, a helyes és egészséges életvitel elsajátítása, a környezetbarát szemléletmód tudatosítása, népszerűsítése. Célunk, hogy az óvodás gyermekek környezettudatos állampolgárrá váljanak, miközben ismerjék meg a környezetben lévő helyi közösségek értékeit, és ápolják a helytörténeti, néprajzi hagyományokat – számolt be a pályázatban is megfogalmazott céljaikról az intézményvezető. 

Récsányi Zsuzsanna kollégáival együtt elkötelezett ezen célok megvalósításában. És hogy valóban odaadóan tevékenykedik, alaposan és kitartóan végzi a munkáját, maximálisat nyújt minden intézményt érintő, az óvoda életével kapcsolatos feladatban, azt bizonyítja, hogy a közelmúltban Szent Gellért-díjat kapott. Az óvodavezető ezüst fokozatú elismerésben részesült. 

– Igaz, sok évet ölelt fel, de mégis furcsa volt hallani azt a sok mindent, amit a méltatásban felolvastak a díjátadón. Amikor ugyanis tesszük a dolgunkat, az ember nem azt nézi, hogy milyen sok az, hanem hogy szívvel, a gyerekekért tesszük – mondta el az elismeréssel kapcsolatban. 

Hozzátette: továbbra is kiemelt feladatnak tekinti a gyermekek érzelmi, szociális és értelmi képességeinek kibontakoztatását, melyet keresztény szellemben végez. Hitbéli tevékenysége nemcsak az óvodában, hanem a településen is példaértékű. Ahogyan a méltatásból is kiderült, Récsányi Zsuzsanna intézménye iránt maximálisan elkötelezett, a gyermekek előrehaladását, az intézmény magas színvonalú szakmai munkáját szívügyének tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában