Karcag

2022.10.26. 07:00

Intézmények költöznek össze, ideiglenesen bezárhat a sportcsarnok és a strandfürdő

Az energiaválság a helyi önkormányzatot is érzékenyen érinti, ezért a képviselő- testület soron kívüli ülésén hozott fontos döntéseket, melyekről Szepesi Tibor polgármester a Karcag Televízióban számolt be részletesen.

Daróczi Erzsébet

Karcag városháza

Forrás: MW archív

– Az önkormányzat kötelező feladatai ellátásához ezentúl is biztosítja a feltételeket. Az önként vállaltakat is megpróbáltuk eddig maximálisan ellátni, de ezeknél bizonyos megszorításokra van szükség az emelkedő energiaárak miatt – mondta a városvezető, hozzátéve: a költségcsökkentő megoldásokon túl a plusz bevételi forrásokat is keresik.

– Az önkormányzat valamennyi intézménye eddig is takarékosan működött, így nagyon nehéz volt találni további megtakarításokat. A polgármesteri hivatal belső rendje átalakul, irodák költöznek össze, a felszabadultakba a város más intézményeiből költöznek be. Így például no­vember 1-jétől a Györffy István Nagykun Múzeum dolgozói – a múzeum április 15-ig nem lesz látogatható. A Déryné Kulturális Központhoz tartozó Csokonai Könyvtár munkatársai pedig a központi épületbe, a szolgáltatás itt lesz elérhető január 1-jétől április 15-ig.

A városi sportcsarnok fűtése az egyik legelavultabb az önkormányzati intézményhálózatban, felújításra szorul. Mivel a korszerűsítést ebben a fűtési időszakban még nem tudjuk megvalósítani, ezért az önkormányzat kész tárgyalni azokkal a szereplőkkel, akik rendszeresen igénybe veszik azt. Ha nem sikerül közös nevezőre jutni a sportcsarnok fűtését illetően, akkor várhatóan december 1-jétől január 31-ig ideiglenesen bezárjuk – vázolta Szepesi Tibor polgármester. 

A városvezető az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőre is kitért. Itt 2023. január 1-jétől karbantartási munkálatok kezdődnek, hogy ez milyen hosszú időszakot vesz majd igénybe, azt egyelőre nem lehet tudni. 

– Bízom benne, hogy viszonylag rövid határidővel meg tudjuk oldani. Ha nem, akkor akár a fürdő részleges bezárására is sor kerülhet. 
Az önkormányzat arról is döntött, hogy idén nem költ karácsonyi díszkivilágításra, így csak a városháza és az előtte lévő tér, illetve a város karácsonyfája lesz kivilágítva az adventi időszakban. A fentieken túl a már megkezdett beruházások folytatódhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában