Versengés

2022.10.12. 17:49

Jászárokszállási sikerrel zárult az országos haditornaverseny megyei fordulója

A Felső-szandai sportrepülőtéren, az MH KIKNYP 9. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Honvédelmi Sportszövetség, valamint a Szolnoki Honvéd Sportegyesület közös szervezésében zajlott szerdán az országos haditornaverseny megyei fordulója.

Mészáros Géza

Fotó: Mészáros János

A szolnoki intézmények mellett újszászi, kunhegyesi, mezőtúri, kisújszállási, karcagi, jászárokszállási, illetve egy abonyi középiskola, továbbá a Szolnoki Honvéd Kollégium is indított csapatot. Idén tizenöt, egyenként négyfős, legalább egy diáklánnyal kiegészült csapat nevezett a megméretésre, melyek tagjainak nyolc komplex feladattal kellett megbirkózniuk.

A haditorna megyei versenyén lövészet, akadálypálya, kézigránát célba dobás, katonai tereptan, fegyveres váltófutás, elsősegélynyújtás, honvédelmi totó és mátrix-tájfutás szerepelt a kihívások között.

A tusa megyei döntőjét idén a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium „Deák” nevű csapata nyerte, ezzel kiharcolva az országos fináléba jutást, amit várhatóan jövő tavasszal rendeznek meg egy később kijelölt helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában