Segítségnyújtás

2022.10.07. 15:23

Jótékonysági sütivásárt tartottak Szolnokon Ádám Atiért

Jótékonysági süteményvásárt tartottak az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti téren pénteken délután.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

A befolyó összeggel Ádám Atit támogatták. A család nemrégiben elvesztette a négy éve húzódó orvosi műhibapert, mely így jelentős költségeket jelentett.

Mellénk állt a Csoda csapat, akik gyűjtést indítottak erre a több mint egymillió forintra, láthatóan szépen gyűlik az összeg, így gondolkozhatunk további fejlesztésekben Attilának. Egyéves budapesti intenzív terápia a cél az Apróka fejlesztőházban, mely a szállás és egyéb díjakkal együtt hetente hatvanezer forint. Aki süteményt vásárolt, ehhez járult hozzá a délután folyamán

 – magyarázta Kiss Ágnes, a kilencéves Attila édesanyja.

A fiatalember egyébként napról napra ügyesebb.

– Felülvizsgálaton voltunk: a súlyosan halmozottan fogyatékos kategóriából középsúlyos fogyatékosra minősítették Attilát, ezáltal osztályt is váltunk, így igazi iskolai keretekben lehet a fiunk. Ezen az úton haladnánk tovább. És bár tudom, hogy mire képes, és nem olyan lesz mint egy egészséges gyermek, mégis fontos, hogy amennyire lehet megtanulja ellátni önmagát a jövőben és ne legyen kiszolgáltatott – számolt be a célokról az édesanya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában