Galériával

2022.10.20. 19:35

Szellemkastélyt és matrjoska babákat is faragtak a jászapáti tökversenyen

A tökcsodák értékelésekor nem volt könnyű helyzetben a kilenctagú zsűri, hiszen nyolcvannégy alkotás közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A fantázia nem ismert határokat a jászapáti önkormányzat XVII. Lámpás, töklámpás és madárijesztő versenyén, melynek eredményhirdetését csütörtökön délután tartották a városközpontban. 

Mesés alkotások díszítik a szökőkút melletti teret, a szellemkastélytól a manókunyhóig, tökfalutól a démonokig, boszorkányokig, minden megtalálható. Látványosan sorakoznak egymás mellett a tökből faragott matrjoska babák és megannyi izgalmat rejt a rémségek kastélya, valamint a szellemtánc is. Tökéletesen megformálták a tök nemzetek találkozóját és készültek különböző állatfigurák is. 

– Ebben az évben is nagyon szép alkotások érkeztek a versenyre. A tökfaragók újabb és újabb ötletekkel lepik meg a város lakosságát – méltatta a pályaműveket Pallagi Imréné önkormányzati képviselő, az oktatási, társadalmi bizottság elnöke. 

Elmondta azt is, hogy a tökcsodák értékelésekor nem volt könnyű helyzetben a kilenctagú zsűri, hiszen nyolcvannégy alkotás közül kellett kiválasztani a legjobbakat. Végül tizennyolc kreációt díjaztak. Kicsik és nagyok tökremekeit október 23-ig csodálhatják meg a járókelők a városközpontban.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában