Fejlesztés

2022.11.03. 16:50

Hamarosan elkészül a kórház felé vezető kerékpárút Szolnokon

Az elmúlt időszak úthálózatot érintő beruházásairól beszélt Fejér Andor alpolgármester a Tallinn városrészben tartott csütörtöki projektbemutató rendezvényen. Európai Uniós és kormányzati forrásból hatszázötvenhárom millió forintot költhetett Szolnok fenntartható közlekedésfejlesztésre.

P. Pusztai Nóra

alpolgármester a beruházásokról tájékoztatott

Fotó: Nagy Balázs

– A Tallinn városrészben megvalósult elem két részre bontható. Az egyik százöt méteres szakaszon útpályafelújítással járt. Helyenként teljes szerkezeti cserére szorult a terület, néhol süllyedések is voltak, ott az alapot meg kellett erősíteni. Az út végül kétrétegű aszfaltborítást kapott. Ehhez tartozik még az ezer négyzetméteres parkoló újraburkolása, több helyet alakítottunk ki, jelenleg harminchat szolgálja az itt élőket – részletezte Fejér Andor.

Augusztusig a Tallinn városrész érintő másik beruházási elem is megvalósult. Háromszázhúsz méteren készült el a Bacsó Nándor utca teljes pályafelújítása, cserélték a szegélyköveket és az út végi ezernyolcszáz négyzetméteres buszforduló és -parkoló is új burkolatot kapott. A járdaszakaszokon új kopóréteg könnyíti a közlekedést. Ugyancsak a projekt része a Tószegi úti kerékpárút, a tervezett szakasz a József Attila út és Indóház utcai jelzőlámpás csomópontot köti össze a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházzal.

– November végére ezernyolcszáznyolcvan méter hosszon készül el a Tószegi út mentén a kerékpárút, ami az egyesített gyalogos forgalmat és kerékpáros közlekedést hivatott kiszolgálni.  Abban a térségben több közintézmény – bölcsőde, óvoda, iskola – található, s természetesen ott van maga a kórház. Az elmúlt években jelentős volt az igény, hogy meg lehessen közelíteni kerékpárral a környéket – fejtette ki, majd hozzátette: örömükre szolgál, hogy azokat a  társadalmi igényeket, amik az utóbbi években megjelentek akár itt a Tallinnon, akár a Tószegi út mentén, teljesíteni tudják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában