Egyeztetések

2022.11.03. 13:55

Megmentenének két szolnoki postát az átmeneti bezárástól

A Széchenyi körúti és a Városmajor úti hivatalokról van szó.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Sokan kifejezték rosszallásukat a hír hallatán, miszerint a megyeszékhelyen működő tizenegy posta közül hetet november 12-től ideiglenesen bezárnak. Ezek egyike a Széchenyi városrészben található, így Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő a döntés újragondolását kérve azonnal egyeztetéseket kezdett, felkereste a város vezetését.

– Ha valamit megszüntetnek, az többségében felháborodást okoz. Érthető az ideiglenes bezárás racionalitása, hiszen az energiaárak igen magasak, a veszély mégis ott lebeg, hogy esetleg később sem nyitják újra a Széchenyin a postát, ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni – válaszolta megkeresésünkre Tasnádi Zoltán.

Ahogy fogalmazott a városrészben majd húszezer ember él, sok a nyugdíjas és idős, akik eddig a postán személyesen fizették a csekket.

– A Széchenyi infrastruktúrájának fejlettsége vetekszik egy kisebb városéval, amiről nem szívesen mondunk le – tette hozzá.

A hivatalos kérés a Városmajor úti postát is érinti, abban az esetben is hasonló okokra hivatkoznak.

– A döntés komoly egyeztetést igényel, ideális esetben reméljük, hogy jövőhét közepére konkrét választ kapunk – mondta.

Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő telefonon, illetve személyesen egyeztetett az ügyben Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével, valamint Hegmanné Nemes Sárával, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnökével.

– Észrevételüket levélben is jelezték a miniszterhelyettesnek, s ebben kérték a Szolnokot érintő ideiglenes szüneteltetések felülvizsgálatát. Két esetben, a Széchenyi körúti, valamint a Városmajor úti postafiókok esetében azt kérték, hogy folyamatos maradjon a nyitvatartásuk, mert nagy területet, lakosságszámot látnak el, illetve a helyettesítésül kijelölt postafiók túlságosan messze található a két városrésztől – tájékoztatta hírportálunkat Pókász Endre, a városháza sajtóreferense.

A kérdéseinkkel megkerestük a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztályát is, amint válaszuk megérkezik, azt is közzétesszük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában