Közösségépítés

2022.12.29. 13:49

Ajándékmasszázzsal fiatalodtak a túrkevei idősotthon lakói

Különleges program színesítette az ünnepi készülődést: megszépülhettek, kicsit megfiatalodhattak a lakók a Berettyó Körös Többcélú Társulás Idősek Otthona túrkevei intézményében.

Rimóczi Ágnes

Ferencz Mihályné Anikó aromaterápiás masszázzsal lepte meg az idősotthon lakóit

Forrás: Beküldött fotó

A Berettyó Körös Többcélú Társulás Idősek Otthona túrkevei intézményében minden lehetőséget kihasználnak a közösségépítésre, a családias hangulat erősí­tésére. 

– Év végén több rendezvényt is tartunk. Ellátottjaink segítenek az adventi koszorúk elkészítésében, a mézeskalácssütésben, izgalommal készülnek a karácsonyi műsorra, karácsonyfadíszeket és ajándékokat készítenek a szereplő gyerekeknek, akik minden karácsonykor ellátogatnak az intézménybe – részletezte Szabó Attila.

Az intézményvezető hozzátette: mindig a lelki készülődés a legfontosabb, ennek fényében a különféle hagyományokról és népszokásokról beszélgetnek, ünnepi témájú filmeket vetítenek, történeteket olvasnak fel egymásnak. 

– Idén különleges program színesítette a karácsonyi készülődést, ha mondhatom, testben is „megszépültek”, kicsit megfiatalodhattak az időseink.

Két „angyal” látogatott el hozzánk: Ferencz Mihályné Anikó aromaterápiás masszázzsal, Tóth Barbi pedig páratlan fodrásztehetségével fiatalította meg a lakóinkat és napköziseinket. 

– Különös és pótolhatatlan ajándékot kaptak ezáltal az időseink, hiszen a két hölgy a kedvességét, értékes idejét és feltétel nélküli szeretetét hozta el nekünk ajándékba – emelte ki a vezető.

Természetesen voltak gyerekműsorok is, a Petőfi Sándor általános iskola diákjai is megörvendeztették a lakókat, majd a karácsonyi ünnep zárásaként a helyi Egressy Béni zeneiskola növendékei adtak koncertet. A koncert után a lakók és napközis idősek ajándékot kaptak.

– Számunkra nagy öröm, ha ők örülnek. Külön figyelmet fordítunk azon idősekre, akiknek nincsenek közeli hozzátartozói, vagy nem látogatják őket, ők is részesüljenek a szeretetben, az ünnepi közösség örömében, hogy ne érezzék magukat egyedül ebben a világban – tette hozzá Szabó Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában