Galériával

2022.12.20. 11:25

Az egész iskola összefogott az édesapja halála után félárván maradt diákért Jászapátin

A vásár teljes mértékben a diákok ötlete volt, amelynek bevételét egy hatodik osztályos társuknak ajánlották fel, akinek az édesapja a közelmúltban elhunyt.

Illés Anita

A gimnázium diákjai jó szívvel csatlakoztak a jótékonysági kezdeményezéshez

Fotó: Pesti József

A Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium diákönkormányzata hétfőn jótékonysági vásárt szervezett, melynek bevételét egyik diáktársuk megsegítésére ajánlották fel. Finom süteményeket, meleg teát, kakaót és kézzel készített karácsonyfadíszeket kínáltak a karácsonyi pulcsis adventi forgatagban.

Az osztályok standjainál szebbnél szebb portékák, köztük természetes alapanyagokból készült karácsonyfadíszek, adventi dekorációk, díszes mézeskalácsok és egyéb finomságok sorakoztak. Ottjártunkkor gyerekzsivajtól volt hangos az adventi forgatag, sorra érkeztek a diákok és szinte mindenki vásárolt az édességekből, kézműves ajándékokból. A 7. a osztály asztalánál már nagy volt a sürgés-forgás. 

– Közösen készültünk a jótékonysági vásárra. A háztartástan óra keretében csokis-narancsos kekszet sütöttünk, valamint az osztályfőnökünk kakaót ajánlott fel. Nagyon jó részt venni az eseményen. Fontos számunkra, hogy ezzel segíteni tudunk – mesélt érzéseiről Gyenes Mercédesz, a 7. a osztály tanulója. 

A jótékonysági kezdeményezéssel kapcsolatban Nagy-Mihályi Judit, a diákönkormányzat patronáló pedagógusa elmondta: teljes mértékben a diákok ötlete volt a vásár, amelynek bevételét az iskola egyik hatodik osztályos tanulójának ajánlották fel, akinek az édesapja sajnos a közelmúltban balesetben elhunyt.  

– A diákönkormányzat gyűlésén merült fel a segítségnyújtás ötlete, amit minden tag egyöntetűen támogatott. Úgy gondolom, hogy iskolánkba szociálisan érzékeny diákok járnak, ezért mindenki szívesen segített – osztotta meg tapasztalatát hírportálunkkal Borbáth Lili, a DÖK elnöke.  

Megtudtuk azt is, hogy a jótékonysági vásár szellemisége kapcsolódott az iskola „Töltsük meg Szent Erzsébet kosarát!” elnevezésű akciójához. Ennek keretében az elmúlt hetekben összegyűlt élelmiszeradományt szintén a hatodikos fiúnak és családjának ajánlották fel a diákok. A jótékonysági vásárt karácsonyi pulcsi nap színesítette. Több diák és pedagógus mókás, karácsonyi mintás, színes pulcsija mosolyt csalt az arcokra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában