Köszöntés

2022.12.14. 12:11

Az egészséges életmódra esküszik a Kisújszállási 100 esztendős asszony

Századik születésnapját ünnepelte Gy. Molnár Lajosné Szentpéteri Erzsébet kedden a Kisújszállási Térségi Szociális Otthonban.

D.E.

Gy. Molnár Lajosné Szentpéteri Erzsébet fiaival, Szabolccsal és Csabával is koccintott a Kisújszállási Térségi Szociális Otthonban rendezett tegnapi ünnepségen

Fotó: Daróczi Erzsébet

A szépkorú hölgyet fiai, unokái, Szűcs Zsuzsanna, az otthon vezetője, Kecze István polgármester és dr. Széll András aljegyző is köszöntötte.

A Kunhegyesen született ünnepelt 1952-ben költözött Kisújszállásra matematikatanár férjével.

Háztartásbeliként a férjét segítette, gyönyörű klöpli csipkét készített, miközben megszülettek fiai: Szabolcs 1942- ben, Csaba pedig 1949-ben. 

Erzsike néni biztosította matematikatanár férjének és gyermekeinek a nyugodt családi hátteret, közben hatalmas kertjükben kertészkedett, gazdálkodott. Férje évtizedekkel ezelőtt elhunyt, azóta egyedül élt, kilencvenhárom évesen még a ház körüli teendőket is ellátta. 

Akkor azonban Budapesten élő fiai úgy döntöttek, beköltöztetik a szociális otthonba, hiszen a család minden tagja távol él Kisújszállástól. 

Az ünnepségen is elhangzott: a 100 esztendős Erzsike néni többszörös nagymama és dédnagymama. Szeret az otthonban lakni, csak a kertészkedés hiányzik neki. Azt is elmondta, családjában még senki nem érte meg a századik életévét. 

Elismerte, fiai nevelésében szigorú volt, aminek úgy véli, hasznát vették életük során, mert mindketten becsületes, tanult emberek lettek. A tegnapot már nagyon várta, rengeteg kedves szót, szeretetet kapott lakótársaitól és gondozóitól. Az egy évszázadból nem tudott minden fontos mozzanatot kiemelni, az unokák érkezése azonban nagy boldogsággal töltötte el. 

És hogy szerinte mi a hosszú élet titka? 

– Egyszerűen az egészséges életmód – jelentette ki határozottan az ünnepelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában