Program

2022.12.18. 06:55

Bicikli segítségével gyújtottak karácsonyi fényeket a szolnoki Kossuth téren

Különleges, és aktuális módon hívta fel a figyelmet szombat este az NHSZ Zounok Zrt. a megújuló energiaforrások fontosságára. Egy, a Kossuth téren felállított kerékpár tekerésével bárki kigyújthatta a biciklihez csatlakoztatott karácsonyfa fényeit. A tekerésért ráadásul a kicsiknek forrócsoki, a nagyoknak pedig forralt bor is járt.

Molnár-Révész Erika

Kerékpározással lehetett kivilágítani a karácsonyfát

Fotó: Mészáros János

Egymás után pattantak biciklire a gyerekek és a felnőttek szombat este a Kossuth téren. Nem jutottak messzire, az a bizonyos, Adventi Zöld Óra nevű program keretében kiállított kerékpár ugyanis nem ment sehová, viszont a tekerésnek mégis lett eredménye: a géphez rögzített kis karácsonyfa szinte azonnal fénybe borult.

– Nagyon örültem amikor felgyulladtak a fények a karácsonyfán. Jó dolog, hogy sportolással mi, magunk is tudunk energiát termelni – mondta Ádám Csilla, akinek édesapja is nyeregbe pattant. 

– Nagyon jó ez a kezdeményezés, megmutatja, hogy egy kis energiabefektetéssel is fényt tudunk varázsolni, néhány tekerés után ugyanis világítani kezdett ez a kis karácsonyfa, és a mellette álló figurák. Bízom benne, hogy jövőre majd a város karácsonyfáját is ki lehet majd világítani ezzel a módszerrel – nyilatkozta Ádám Csaba.

Lits László állítása szerint a programot szemléletformálás céljából hívták életre
Fotós: Mészáros János

Mint azt Lits László, az NHSZ Zounok Zrt. ügyvezető igazgatója a helyszínen elmondta, ez is szerepel a jövő évi tervek között. 

– Ez az év az energiaválságról szól, és az energiaárak drasztikus emelkedéséről, de, nincs karácsony fények nélkül. Ezért az NHSZ úgy gondolta, megpróbáljuk idehozni a városba, egy ilyen különleges kezdeményezés formájában, szemléletformálás céljából.

Aki ráadásul pár percig tekerte a biciklit, annak erőfeszítéseit a helyszínen forrócsokira, teára, vagy forraltborra beváltható kuponnal jutalmazta az NHSZ. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában