Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2022.12.10. 20:27

Előnyt jelent most a fatüzelés, de nem könnyű beszerezni a fűtőanyagot Tiszabőn

Korszerű, fatüzelésű kazánok segítségével fűti különböző intézményeit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabőn, a berendezéseket az utóbbi 3 évben vásárolták.

Molnár-Révész Erika

Rézsó József (balról) Farkas Antal és Mága Izidor (jobbról) gondoskodnak arról, hogy ne fázzanak az intézményekben

Fotó: Mészáros János

Nem vezették még be a gázt Tiszabőn, így fával fűti különböző intézményeit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

– Így fűtjük a Biztos Kezdet Gyerekházat, a Tanodát, a Jelenlét Pontot, ami egyszerre közfürdő és mosoda is, és a fejlesztő házunkat is, ahol 3 éves korig foglalkozunk a gyerekekkel, mozgásfejlesztéssel, színterápiával, sószobával segítjük a fejlődésüket. Az új kazánokat az utóbbi 3 évben vásároltuk, a fűtőanyagot főleg erdészetektől szerezzük be. Nem könnyű, mert mostanában a csapadékos időjárás miatt nagy a sár, nem tudnak dolgozni a különböző munkagépek. Most is csúszik a szállítás, de a helyi tüzép telep mindig ki tud bennünket segíteni – tájékoztatott Tasi Krisztina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi programvezetője.

Hozzátette, egy hónapban 50-60 mázsa tűzifára van szükség az intézmények fűtéséhez, a település szélén álló napelempark energiája pedig 70 kisgyermeket nevelő családnak, illetve a rászorulónak biztosít télen meleget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában