Rendezvény

2022.12.05. 15:01

Fényben úszott a földvári strand vasárnap

Fenyőfa és házikó alakot is kirajzoltak a fények a tiszaföldvári strandon vasárnap délután. Herbály Attila több ezer led összefűzésével építette ki a rendszert, majd a zene ütemére hangolta a villanásokat.

P. Pusztai Nóra

Különböző alakzatokban villanak fel a fények, mutatja Herbály Attila

Fotó: Dobróka András

Vasárnap még csak a főpróbája volt, ezen a hétvégén már élesben élvezhetik a fényjátékot a földvári strandra látogatók. Több ezer ledet különböző alakzatokba – fenyőfa, házikó, kerítés – kötöttek össze, amik a zenére megfelelő sorrendben gyúlnak fel és villognak.

–  A karácsonyi világítást Herbály Attila és családja ajánlotta fel – tudtuk meg Béki Józseftől, a Városüzemeltető Nonprofit Kft. vezetőjétől. – Attila már hosszú ideje tervezte és építette ki a rendszert. Elmondása szerint közel tíz éve látott ehhez hasonló technikát Amerikában, és elhatározta, hogy egy ilyen fényjátékot ő is megalkot. 

Évekbe telt a működés tanulmányozása, eszközök beszerzése, több led fényfüzér és egyéb világítós elemek, kábelek összekötése egy számítógéppel, majd egy adott programmal a fényjáték megszerkeztése, másodpercre lebontása.

– Amint elkészült, Attila megkeresett a felajánlásával, biztosított bennünket a technika kiépítésével,  üzemeltetésével, mi pedig éltünk a lehetőséggel és a helyet adtuk – emelte ki.

Pénteken, szombaton és vasárnap ismét felvillannak a fények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában